House of Tea

Det finns en tebutik med ett riktigt bra sortiment i Sverige, House of Tea. Butiken, som bara finns på nätet, drivs av Eva Strnadova och David Obucina. Sortimentet består av de mest kända kinesiska teerna men man har även en hel del från Darjeeling, Japan och Taiwan och om inte detta skulle vara nog har man dessutom riktigt söta tekannor från Yixing. Priserna känns bra, faktiskt ganska låga, men eftersom jag inte beställt något från dem kan jag inte bedöma kvaliteten. Jag har dock hört flera som varit nöjda med både teerna och butiken.

Vad man skulle kunna invända mot är bristen på information om teerna, det framgår inte alltid när de är skördade och det finns nästan ingen information om vem som tillverkat dem. Detta gäller speciellt teerna från Kina. Bortsett från detta är det roligt att se att det finns en butik i Sverige som tar te på allvar. Adressen är http://www.houseoftea.se/

Kommentarer

House of tea har ett stort

House of tea har ett stort sortiment med många både kvalitativa och prisvärda teer, servicen är snabb och pålitlig. Det är min erfarenhet efter ett tiotal köp fram till för något år sedan. Jag har nu gått över till utländska butiker just därför att, som redan sagts, informationen de ger är ganska knapphändig och ibland direkt missvisande. De säljer t.ex. nu ett TGY (49 kronor för 7 gram) som sägs vara den högsta graden. Vilket jag antar gäller deras leverantör eller odlare, men för de oinsatta kommer nog detta snarare att tolkas som att de dricker det absolut finaste TGY som tillverkas i kina. Missförstå mig inte, teet är säkert prisvärt i sig och jag kan inte annat än förmoda att det är utsökt, men så länge man inte är medlem i politbyrån är nog chansen rätt minimal att man kommer få testa något berömt kinestiskt te i absolut topklass. Det finns många fler exempel på missvisande info, men jag stannar där.
Tevärlden är så infekterad med osaklig fakta, hörsägen, överdrifter och rena lögner att det ibland kan kännas tröstlöst, men för mig är den försäljare som konsekvent kan erbjuda tydlig och omfattande information också den jag oftast finner mest trovärdig.

House of Teas överpriser

Såg att du recenserat HoT här så blir inlägg här med. Verkar ju som att House of Tea helt klart tar ut för höga priser på sina puerh. Hittade samma kakor hos andra nätbutiker till helt andra priser. Antingen har House of tea ingen koll på marknadspriser (ööh??) eller så tar de ut överpriser. Andra teer kan ju vara svåra att veta kvalite på och därför svåra att jämföra men för puerh är det identiska kakor och det är lätt att jämföra:

2003-xia-guan-baoyan-jin-cha-230:
http://www.houseoftea.se/pu-erh-te/2003-xia-guan-baoyan-jin-cha-230-gram... (879KR)
http://www.jingteashop.com/pd_2003_baoyan_jincha.cfm 237 kr (35USD)

2008-bu-lang-single-estate-raw:
http://www.houseoftea.se/pu-erh-te/2008-bu-lang-single-estate-raw-350g/p... (269kr)
http://www.jingteashop.com/pd-puerh-tea-xb-bulang-08.cfm 73 kr (10.75 USD)

2009-song-nan-nuo-shan-ji-di :
http://www.houseoftea.se/pu-erh-te/2009-song-nan-nuo-shan-ji-di-357g/pro... (999 kr)
http://www.zhizhengtea.com/jidi09.html 315 kr (€ 31.35)

2005-xing-hai-single-estate (2005 Single Estate Meng Hai) :
http://www.houseoftea.se/pu-erh-te/2005-xing-hai-single-estate-350g/prod... (699 kr)
http://www.jingteashop.com/pd_05_menghai.cfm 299 kr (44,15 USD )

1999-meng-hai-7352:
http://www.houseoftea.se/pu-erh-te/1999-meng-hai-7352-350g/product_info.... (2.299 kr)
http://www.jingteashop.com/pd_1999_raw_7352.cfm 1051 kr (155 USD)

Priser

Det är inte konstigare än att du kan köpa en vara inom Sverige med enorma prisskillnader. Pris baseras på inköpspris, och inköpspris baseras på mängd, frakt, tull och skatt.
Pu-erh säljer vi i små mängder av då ingen marknad finns i Sverige, ändå är en stor del i vårt Pu-erh sortiment billigt.
Ta vårt sortiment i övrigt och förvåna dig över de otroligt bra priser vi har för andra varor.
David
House of Tea

Pris på pu-erh

Som du skriver är det ofta svårt att avgöra jämföra priser på te, speciellt de från Kina eftersom det finns så otroligt många sorter och kvaliteter. Jag är ingen expert på pu-erh, långt ifrån, men så vitt jag vet borde två likadana kakor ha ungefär samma pris, även om de kan varit lagrade olika.

Jag har inte heller så stor erfarenhet av House of Tea men det Bai Hao Yinzhen jag testade var prisvärt med tanke på kvaliteten. Jag håller dock med om att prisskillnaderna på pu-erh är anmärkningsvärda även om man tar hänsyn till moms, frakt och momsavgift. För att få en kommentar har jag vidarebefordrat frågan till David på House of Tea.

House of Tea

Jag har druckit mycket te från House of Tea och har väldigt sällan blivit besviken. Tycker att de är den bästa svenska internetbutiken för te. Visst framgår det inte ALLTID när teet är skördat, men väldigt ofta och oftare nu än för ett år sedan. De har ett stort sortiment och tar in nya teer med jämna mellanrum. Det var nog mycket tack vare House of Tea som jag upptäckte hur mycket tevärlden har att erbjuda och hur stora kvalitetsskillnader det finns mellan bra te och okej te.

Lokala buiker

Det är självklart att man kan hitta bättre kinesiskt te i Kina än i Sverige men för att gott te någonsin skall bli populärt i Sverige behövs det bra lokala butiker och fungerande svensk postorder. Det var så jag började dricka te för många år sedan, jag tog mig igenom min lokala butiks hela sortiment, gick vidare till Tea Centre of Stockholm för att senare hamna i Indien och Kina.