The Art Of Tea Magazine

The Art of Tea Magazine är en den enda riktigt bra tidskrift om te jag känner till. Den är tjock, omkring 130 sidor (de första numren var över 200 sidor), vacker, välskriven och innehåller nästan ingen reklam. Tyvärr är innehållet ganska smalt, den handlar om lagringsbara teer (främst pu-erh, wu yi yan cha och liu-an), tekannor (från Kina, Japan och Taiwan), teceremonier (främst från södra Kina och Taiwan), olika internationella temässor och en hel del om kopplingen mellan te och traditionell kinesisk medicin. Ett exempel på detta är att de teer man prövar bedöms utifrån lövens utseende, smak, doft samt qi. Nu tror jag inte på qi vilket gör att det är svårt att ta den övriga bedömningen på allvar.

Det är ungefär samma författare till samtliga artiklar, främst från Kina, Taiwan och Malaysia och USA, bl.a. James Norwood Pratt. Detta är lite tråkigt eftersom det finns så otroligt många duktiga människor som jobbar inom teindustrin.

Tidskriften ges ut av det taiwanesiska förlaget Wu Shing Publication som även ger ut de tre mycket vackra tidskrifterna Puerh Tea-pot, Ceramic Art och Art of Making Teapot vilka tyvärr alla är på kinesiska. De ger även ut en del böcker, bl.a. de tre engelska böckerna ”A Glossary of Chinese Puerh Tea First Edition”, ”Searching for The Ancient Tea Horse Road” och ”First Step to Chinese PuerhTea”.

Tyvärr går det inte att prenumerera på tidskriften och fram till för några veckor gick den bara att köpa från Hou De Asian Art & Fine Teas. Problemet med denna butik är att frakten blir så absurt dyr (många gånger dyrare än tidskrifterna) att de i praktiken inte går att köpa. Efter många mejl till Taiwan visade sig dock att det finns en butik till som säljer The Art of Tea, nämligen Ning Jing Tea Art Store, en trevlig tebutik i Malaysia som drivs av Soo Hwee Ching. Faktum är att de inte har så mycket annat än just Wu Shing Publications publikationer men vad gör väl det?

För närvarande har det kommit ut sju nummer av tidskriften, det kommer ut två till tre nummer per år och samtliga går fortfarande att få tag på. Jag fick just nummer fem och väntar på de två sista från USA. Ning Jing skickar tidningarna rekommenderat och det tar två till tre veckor att få dem.

Jag rekommenderar varmt denna tidskrift och vill ni läsa mer om den så kan ni besöka http://www.the-art-of-tea.com eller Hou De Asian Art & Fine Teas blogg där de scannat några artiklar.