Gao Shan

Detta är ett samlingsnamn på taiwanesiska oolonger som odlas på hög höjd, något som antyds av namnet som betyder högt berg. Vanligtvis är det riskabelt att köpa detta te eftersom man kan få nästan vad som helst. Visserligen brukar det komma från de centrala delarna av Taiwan men man kan inte vara säker.

Jag fick ett smakprov av House of Tea:s Formosa Gao Shan som är ett lätt oxiderat oolong. Priset är över 300 kr/hg vilket antyder att detta är ett riktigt bra te men jag är faktiskt lite besviken. Det är visserligen inget dåligt te, långt därifrån, smaken är sötaktig och mild, men det ingenting man kommer ihåg. Till teets försvar får man säga att det går att brygga bladen ovanligt många gånger och fortfarande få ett smakrikt te.

Kommentarer

Hej! Ville bara tipsa om

Hej! Ville bara tipsa om http://www.eastteas.com/ som har riktigt bra te. Deras hemsida ar nagot utdaterad och innefattar inte alla deras teer och inte minst deras lite teer som de far in i mindre partier. Besoker ni London sa ta er till Borough Market och besok deras stand. Ni kommer inte bli besvikna! Deras Ali-Shan oolong ar riktigt friskt och kramigt i smaken for att tala om ett oolong fran Taiwan.

Bloggtips

Hej,
Först skulle jag vilja instämma i berömmet av east teas. Fantastisk kvalitet på allt det jag har prövat hittills. Dyrt men prisvärt. Och om hemsidan är lite dåligt uppdaterad kan man alltid maila Alex, som driver butiken, och snabbt få mer detaljerad info.

Sen skulle också vilja tipsa om bloggen http://www.singleestatetea.com, författad av en av east teas medarbetare. Initierat, artikulerat och välargumenterat, och ett tydligt avbräck mot de mer åsiktsdrivna bloggar som tycks vara i majoritet. Ambitionen verkar luta främst mot reportage och intervjuer från teproducerande områden. De har kanske inte hunnit få ihop så många poster än, tyvärr, men ger ändå några läsvärda inblickar och nya perspektiv på sådant som man annars kanske inte tänker på så ofta.

Taiwan Tea

Another really good source of *real* Taiwanese tea, highly recommended is http://www.oolong-tea.org Some teas are quite expensive, but well worth it, including Taiwan Tea Fair winners.