Gröna Teimporten

Gröna Teimporten är främst en importör/webbutik som direktimporterar te från Kina. Företaget har funnits sedan 2004 och sedan en tid har de även en liten butik i centrala Stockholm. Sortimentet är inte så stort men ganska representativt för Kina. Det är främst gröna och svarta teer men de har även ett par trevliga oolonger och något pu-erh. Vad som utmärker butiken, förutom att de importerar själva, är det ganska stora utbudet av ekologiska teer.

Förutom te säljer man även en del utrustning, t.ex. har man några Yixing-kannor, Bodum-kannor, en hel del dubbelmantlade muggar från Bodum och jättesöta tekannor och tekoppar från Japan. Dessutom har man ett antal ovanliga teböcker, varav en de har skrivit själva.

Priserna är låga, om de är prisvärda får man avgöra själv, men de teer jag testat hittills har varit överraskande bra. Teet säljs av någon anledning i 70-grams påsar, jag vet faktiskt inte varför men det kanske är en lagom stor förpackning.

Webbutiken ser trevlig ut och innehåller den information man kan förvänta sig, det finns dessutom ett ganska aktivt forum och kortare filmsnuttar.

Vad jag saknar är som vanligt information om teerna, det sägs ingenting om vem som tillverkat dem och knappt varifrån de kommer. Vanligtvis brukar jag ha överseende med detta eftersom butikerna sällan kan ta reda på detta men eftersom Gröna Teimporten själva köper sitt te i Kina tycker jag att det är mycket tråkigt att man inte får mer information. Det hade även varit trevligt att se bilder från teodlingar och tillverkning.

Bortsett ifrån detta är det en mycket trevlig butik och det är roligt att se att det finns människor i Sverige som bryr sig så mycket om te. Mer information hittar ni på butikens hemsida, http://www.gronateimporten.se/

Kommentarer

Where is this butik ???

Where is this butik ???