Köpa böcker om te

Att köpa engelska, amerikanska eller tyska böcker om te brukar inte vara svårt. Vanligtvis använder jag någon av de lokala Amazon-butikerna, www.amazon.com, www.amazon.co.uk och www.amazon.de.

Indiska böcker köper jag oftast från den trevliga butiken D.K. Agencies . De är visserligen lite dyra men jag har inte hittat någon indisk bokhandel med bättre sortiment.

Att köpa kinesiska butiker är lite lurigare, de svåra att hitta, butikernas köpsystem är på kinesiska, långt ifrån alla skickar böcker till Sverige och om de gör det kan det ta absurt lång tid. Sex månader är inte ovanligt. De butiker som har bäst sortiment är kinesiska amazon. Det finns även en butik som säljer teböcker från Wuyi, WuyiShanTea. När jag väl köper kinesiska böcker brukar jag beställa från de utmärkta butikerna Sinolitteratur och China Scientific Book Service.

Information om kinesiska böckerna om te kan man hitta på WorldCat och Cloud's Tea Collection, en imponerande lista som innehåller nästan 300 kinesiska böcker om te.