Tekopp från Magisso

För några år sedan designade jag en tekopp som tyvärr aldrig kom i produktion. Tanken var att man i ena sidan skulle ha en perforerad kant så man slapp få i sig alla telöv. Till min glädje hittade jag en nästan likadan produkt från Magisso som jag nu provat. Muggen är stor, riktigt stor, om jag jämför med de muggar från Kina jag vanligtvis använder. Mest utmärkande är den vinklade botten tillsammans med silen på ena kanten som gör att man kan brygga teet i muggen utan att ta bort löven. Allt man behöver göra är att tippa över koppen så vattnet inte når upp till löven. Fiffigt och ganska roligt. Dessutom är löven praktiskt tillgängliga om man vill brygga mer te. Tanken är att man ska ha löven i det smala utrymmet mellan sil och kant men för löv som tål långa dragningstider och behöver utrymme fungerar det nästan lika bra att göra tvärt om.



Koppen finns i två färger, svart och vitt, där vitt var det självklara valet för mig. Tyvärr är de tillverkade i plast vilket känns ganska underligt, porslin eller glas hade varit ett betydligt trevligare val. Jag har sett bilder på prototyper av andra modeller i mjuk plast men de är tyvärr inte symetriska vilket begränsar användningen. Muggarna har av någon konstig anledning en ganska vass kant. Denna gick dock bra att slipa bort med en mikrofil (fråga dock inte varför jag har en sådan).
Temuggarna är ganska svåra att få tag på men jag hittade en mycket trevlig webbutik, Allsale of Brands, som sålde dem för 230 kr/st.

Kommentarer

Finns att köpa hos Gröna teimporten

Hej, jag tycker dom är ganska roliga, men visst, hade varit trevligare i keramik. Dom blir inte alls varma att hålla i tycker jag. Finns att köpa hos Gröna teimporten för 199:- st. www.gronateimporten.se

Tekopp från Magisso

Men oh, vad kul med någon som faktiskt provat en sån här! Skulle du ha något emot om jag länkar hit från ett eget inlägg om dessa koppar? Bra om fler får veta hurdana de faktiskt är att använda. =) Antar att de inte blir hiskeligt varma att hålla i iom att det är plast, men vad tyckte du?

Utvärdering

 Det är klart att du får länka till den här sidan. Angående muggarna från Magisso har jsg nästan slutat använda dem. Vist så fungerar de men att dricka te i plastmuggar är inte lika trevligt som porslin, keramik eller glas. Jag vet faktiskt inte vad det beror på.

Max