Om The Way of Tea

Syfte
Jag skapade ursprungligen "The Way of Tea" 1995 för att lära mig skriva webbsidor i HTML. Sedan dess har sidan haft många skepnader och är i sin nuvarande form tänkt att sprida information om alla de fantastiska teer som finns i världen, främst de kinesiska.

Författaren
Jag arbetar inte professionellt inom tebranschen och den kunskap jag har i ämnet har jag fått genom att läsa tillgänglig litteratur och besöka teplantager och fabriker. Jag har även hunnit med att pröva ganska många olika sorters te under de senaste 15 åren. 1999 blev jag den första svenska medlemmen i ITMA, International Tea Masters Association. Under de senaste åren har jag även hållit föreläsningar om te och tekultur.

Opartiskhet
Denna sida är inte knuten till något företag eller organisation och de åsikter och recensioner som finns på sidan är, om inte objektiva, så åtminstone opartiska. Det händer att jag får teer av olika butiker och leverantörer men i så fall anges detta tydligt.

Kvalitet

The Way of Tea har som första icke-engelska blogg blivit invald i Association of Tea Bloggers. Rent praktiskt innebär detta att jag förbinder mig att bl.a. uppdatera sidorna med jämna mellanrum och arbeta för att den information som sprids på denna sida är korrekt och informativ. Mer information finns på Association of Tea Bloggers hemsida, http://www.teabloggers.com/.

Innehåll

Jag förstår att det kan verka underligt att det nästan inte finns någon information om de vanligaste teerna i Sverige på denna sida. Att varken smaksatta teer, tepåsar, örtteer eller rött te (Roiboos) får något utrymme. Det kan också verka konstigt att jag knappt skriver om te från t.ex. Kenya, det är ju ändå en av värdens störta teproducenter idag. Anledningen är helt enkelt att det finns så många riktigt bra teer i världen att en livstid inte räcker för att pröva dem alla och att jag därför inte känner någon anledning att dricka, än mindre skriva om allt de dåliga te som säljs i Sverige. Teer jag relativt snart kommer skriva om finns i följande lista.

Länkar
Det är fritt för alla att länka till denna sida (http://www.tillbergs.se) men inte till enstaka bilder. Det är även tillåtet att citera kortare stycken av innehållet på sidan så länge källan anges tydligt.

Källor
Den information som finns på denna sida kommer från en mängd olika källor, främst andra webbsidor och olika böcker. Ett stort problem med att skriva om te är att mycket av informationen kommer från enstaka källor. Dessa källor är ofta svåra att verifiera, speciellt när de är skrivna i länder som har en anorlunda uppfattning om källkritik. Jag har lagt ner ett stort arbete på att försöka verifiera den information som finns på denna sida men är tacksam för synpunkter och konstruktiv kritik.

Bilder
De bilder som finns på denna sida är antingen tagna av mig själv eller licensierade under Creative Commons Attribution 3.0 License. Många av bilderna är hämtade ifrån flickr och Hudong.