Informationskällor

warning: Creating default object from empty value in /www/webvol34/zw/v00r3x1w9jbyp5i/tillbergs.se/public_html/modules/taxonomy/taxonomy.pages.inc on line 33.

Källor till information om te

Att ha te som hobby är både spännande och frustrerande. Anledningen till detta är att det är mycket svårt att få fram tillförlitlig information om det te man dricker. En del aspekter finns det hur mycket som helst skrivet om, t.ex. den kinesiska teceremonin Gung fu, medan andra, i min värld betydligt mer intressanta, t.ex. hur de tillverkas eller var de odlas, finns det nästan ingenting skrivet.

Detta kan verka lite underligt om man jämför med andra drycker som vin och whiskey som det finns hur mycket information som helst om. Anledningen till detta tror jag är att intresset för gott te är ganska litet, de flesta i Europa ser te som något enkelt och snabbt och detta inspirerar inte till fortsatt läsande. Det intresse som faktiskt finns verkar främst röra brittiska romantiserade tetraditioner som high tea och scones. Detta märks på de många böcker och tidskrifter finns om ämnet.
Det lilla som skrivs är ofta skrivet av européer och nordamerikaner som i bästa fall gjort någon enstaka resa till Asien för att kunna hävda sin auktoritet, all annan information har de hämtat i äldre litteratur eller från lokala tehandlare. Den litteratur som skrivs i de länder som faktiskt producerar te är ofta otillgänglig för västerlänningar, dels p.g.a. att den är svår att få tag på och dels att den är skriven på obegripliga språk.

Prenumerera på innehåll